Makeup and Stuff

Wednesday 2 May 2007

Släng inte ditt nagellack


Visst du att man inte får slänga nagellack i soporna?
Nagellack räknas som farligt avfall och måste lämnas på soptippen. Från Stockholms kommuns hemsida: Farligt avfall - t. ex. färgrester, lösningsmedel, nagellack, kemikalier och batterier – får aldrig läggas i soppåsen eller hällas i avloppet. Du lämnar istället ditt farliga avfall till någon av stadens miljöstationer.

Tips: Fixa en bunke där du kan lägga gamla nagellack och parfymer. Låt den stå tills du ska förbi en soptipp/miljöstation nästa gång. Jag tror även att det är lag på att kommunen ska komma och hämta farligt avfall gratis hemma hos dig om du ringer (tex om man inte har bil och kan åka själv), värt att kolla upp. Det är väl knappast bara jag som har massor av burkar målarfärg och annat hemma.
Farligt makeup-avfall är tex: Nagellacksremover, Nagellack, Parfymer, och så givetvis alla sorters färg (målarfärg, hobbyfärg ec), t-sprit, alla lösningsmedel etc. Läs på din kommuns hemsida eller googla på nagellack och sopor eller avfall. Jag visste inte det att parfymer var miljöfarliga och slängde flera flaskor för någon månad sedan, usch vad dum jag känner mig.

No comments: