Makeup and Stuff

Sunday 13 May 2007

Philosophy Kiss me lip balm


Philosoph Kiss me very emollient lip balm, red tube, är ett läppbalsam som ger lite glans. Tuben har en snedställd applikator med ett litet hål i där läppbalsamet kommer ut. Konsistensen är tjock och färgen är stark röd, men på läpparna ger den minimalt med färg. Lukten är en stark konstgjord jordgubbslukt, med en hemskt beskt plastlukt i bakgrunden som sticker i näsan.

När det står "Caution: for external use only, use only as directed" på ett läppbalsam som man ju i princip äter, så blir jag lite misstänksam. Ingredienserna är: hydroxylated lanolin, petrolatum, steareth-2, squalene, fragrance, limonene, propylene glycol, alcloxa, tocopheryl acetate, actinida chinensis (kiwi) seed oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, ethyl methoxycinnamate, linalool, propylparaben, butylparaben, red 33.
Att jämföra med mitt andra läppbalsam här bredvid mig som innehåller: olivolja, jojobaolja, bivax, pepparmintolja. Vilket äter jag helst?

Nej det här var ingen hit. Det luktar illa och irriterar min näsa och känns inte så fantastiskt på läpparna. Ingredienserna gör mig också väldigt tveksam till att ha det på läpparna, kylarvätska (propylene glycol), butylparaben som är allergiframkallande, och lanolin (ullfett) som kan irritera och ge allergi. Ser inte heller att det innehåller någon ingrediens som faktiskt återfuktar, utan bara petroleum (vaselin) som lägger sig som en barriär på läpparna utan att egentligen återfukta.




2 comments:

Anonymous said...

Håller med om att det kanske inte var de bästa ingredienserna i läppglanset.

Men propylenglykol är ett fuktbindande ämne som bland annat används i hudkrämer för personer med eksem och torr hy. Inte att förväxlas med kylarvätskans glykol alltså.

Makeupstuff said...

emelie, propylenglykol använd både som fuktbindande ämne och i kylarvätskor Wikipedia. Men nej, man ska inte skrämma upp folk i onödan.
Både propylenglykol och petroleum kan binda fukt och skapa barriärer, men det ger ju inte fukt. Det finns ju mycket bättre fuktgivande ämnen.