Makeup and Stuff

Sunday 29 April 2007

Hårtyp: Rakt hår



Beskrivning: Rakt hår kan vara spikrakt eller rakt med ett lätt självfall. Rakt hår kan både vara torrt och fett, fet hårbotten och torra toppar är också vanligt.
Frisyrer: Rakt hår är snyggt i alla längder, både riktigt kort hår, page och långt hår passar för rakt hår, tjockleken och din ansiktsform bestämmer vad som passar bäst på dig. Långt hår är snyggt både klippt i en u-form och i en rak linje.
Vård: Många med rakt och tunt hår överschamponerar sitt hår, försök att tvätta håret varannan dag och att använda mindre schampo. Om håret känns fett, testa att bara skölja med vatten varannan gång. Köp ett schampo för den typ av hår du har, fett eller torrt. Använd balsam för tunt och fint hår om du har tunt hår, för kraftiga balsam kan göra att håret ser fett ut och blir nedtyngt.
Produkter: Flera märken har produkter för rakt hår, Matrix har en sleek look-serie tex. Silikondroppar kan vara toppen för dig med halvlångt hår, men kan slita på riktigt långt hår. Volymschampon kan vara lockande, men de torkar ofta ut håret och kan göra det flygigt. Ett lätt leave-in balsam kan hjälpa på vintern. Många produkter kan tynga ned fint hår, så prova dig fram.
Tjockt hår: Tjockt rakt hår är snyggt i många frisyrer. En frisyr som är mycket uppklippt på längden kan se konstig ut på helt rakt hår och kan göra att håret bara ser tunnare ut. Några få uppklippta slingor runt ansiktet är ofta snyggt både på tjockt och tunt hår, liknande den klassiska Jennifer Aniston-frisyren.
Tunt hår: Försök att hitta en frisyr som gör att ditt hår kommer till sin fördel. Långt rakt hår ser ofta bra ut, även om det är tunt. En lite roligare page, med flera flikiga längder kan vara snyggare än en rakt klippt page. Om du har mycket tunt hår kan du vilja undvika lugg, som gör att du får mindre tunnare hår på längden.
Så ser ditt hår bäst ut: Med rätt frisyr och rätt produkter blir ditt hår vackert, glansigt och friskt. Var försiktig med att borsta håret, det blir lätt flygigt och statiskt. Tunt fint blont hår får lätt kluvna hårtoppar, försök att hålla efter topparna och var försiktig med hur du hanterar ditt ömtåliga hår.

Fler hårtyper: På måndag kommer Lockigt hår, på tisdag kommer Vågigt hår.

No comments: