Makeup and Stuff

Friday 29 June 2007

Tips, böja ögonfransarna


Tycker du inte om ögonfransböjare i metall? Tycker du att ögonfransböjare med värme är för dyra eller krångliga? Eller vill du böja ögonfransarna på olika sätt, tex mer utåt för kattögon ibland?
Min lillasyster (som är grym på smink) visade mig att hon brukar böja ögonfransarna med fingret direkt efter att ha lagt på mascara. Min variant är att använda en ren mascaraborste.

Måla mascara på fransarna på ena ögat, ta sedan direkt en ren mascaraborste och pressa fransarna så som du vill ha dem. Rulla med borsten uppåt för att få en snygg böj även i topparna. Pressa rejält, så fransarna böjer sig, och håll positionen i 10 sekunder åt gången. Du ska inte dra med den över fransarna som om du applicerade mascara, utan pressa fransarna i rätt position medan mascaran är fuktig. Ta sedan nästa öga. Måla lite extra mascara sedan om du tycker att mycket har försvunnit, men det brukar inte behövas.
Resultatet blir snyggt böjda fransar, som du vill ha dem. Resultatet kan skifta beroende på hur mycket stadga din mascara ger fransarna. Övning ger färdighet.

När din favoritmascara tar slut, behåll borsten, torka av all mascara på papper och rengör den med makeupremover och mängder med vatten. Om du inte har en gammal mascara, kan du även köpa en separat mascaraborste på tex Kicks. Glöm inte att rengöra den med jämna mellanrum.

4 comments:

Anonymous said...

Wow! Ska genast testa. Avskyr sånadär tänger!

Anonymous said...

Vilket bra tips! Tack!

Angus said...

ja, fransböjare känns rätt "obehagliga", haha, för jag brukar alltid råka klämma lite i själva ögonlocket, vilket gör oont =)
smart att använda borste istället!

Makeupstuff said...

marie, nyponet och angus, kul att ni gillade tipset. Berätta gärna om det fungerar för er! Det kan krävas några gånger för att få in det rätt knixet :)