Makeup and Stuff

Monday 25 June 2007

Goody hårvårdande borstar


Goody, det amerikanska märket som är känt för sina "ouchless" hårband och andra hårvänliga hårsnoddar och accessoarer, har nu kommit med en ny serie: Styling therapy. Serien inkluderar hårborstar i tre olika kategorier: Reduce dandruff, Add shine och Protect color.

Reduce dandruff-serien består av borstar med en kopparbeläggning. Koppar är, som ni säkert vet, bakteriedödande och enligt Goody tar kopparen död på 88% av de bakterier och svamp som orsakar mjäll.

Add shine-serien består av borstar berikade med jojobaolja. Jojobaolja (som jag skrivit om tidigare) ger glans, vårdar håret och är den olja/fett som är mest lik hudens egna, ger håret näring och stärker det.

Protect color-serien består av borstar berikade med Questamie som enligt Goody ska göra att färgen stannar längre, och skyddar håret. Borstarna finns i tre varianter, för blont, rött och brunt hår.

Fin tanke, men det står inget om hur länge borstarna varar eller om de kan "fyllas på". Ett tunt lager jojobaolja på borsten borde ju försvinna efter några borstningar.

Kika på serien på Goody's hemsida.

Den påminde mig om att det var dags att ha lite jojobaolja i topparna. Det är verkligen toppen för håret. Det går utmärkt att ta en droppe och smeta på sin vanliga kam/borste.

No comments: