Makeup and Stuff

Saturday 23 June 2007

Veet Warm Wax


Veet Warm Wax är ett sockerbaserat varmvax från Veet. Veets beskrivning: "Veet ® Warm Wax är perfekt för den erfarne hemma-vaxaren. Medan du njuter av ett underbart doftande vax får du ett långvarigt resultat med silkeslen hud i upp till fyra veckor. Du slipper också allt kladd eftersom Veet Warm Wax är sockerbaserad vilket gör att alla vaxrester enkelt kan sköljas av med vatten.".

Konsistensen är tjock och kletig, lite knäck-liknande. Vaxet är som bäst när det liknar knäck mest i konsistensen, det är lite väl lättrinnande precis i början, men svalnar sedan snabbt förbi den ultimata konsistensen. Det tar lite tid att få in knixen med hur tjocka lager man ska applicera, varken för tunt eller tjockt. Lukten är helt okej.
Remsorna är lite för få för att räcka ordentligt till båda benen tycker jag, behåll dem när du köper en förpackning till så borde du ha så det räcker. När du har vaxat klart så sköljs vaxet lätt bort med varmt vatten. Tips: lägg remsorna i en bunke med varmt vatten en stund så lossnar vaxet, häng på tork till nästa gång.

Veet Warm Wax kostar 70-100 kr på H&M, Kicks etc. Betyget blir 4/7, vaxet gör vad det ska och fungerar. För att vara ett vax är det bra, men har givetvis vaxets alla nackdelar, bökigt, ska värmas, ska återvärmas, kladdar och kletar och tar tid. Epilering är mycket smidigare.




Det går utmärkt att göra sockervax/sugaring själv, jag känner flera som blandar själva, du behöver bara socker och citron som värms upp i kastrull eller micron tills det blir rätt konsistens. Superbilligt och lika bra. Klipp upp en gammal t-shirt eller lakan till remsorna. Sök på nätet efter recept på "sugaring".

No comments: