Makeup and Stuff

Friday, 1 June 2007

Oglamorös deodorant/antiperspirant


En oglamorös antiperspirant som inte bara fungerar utan också är ett riktigt ekonomiskt köp, är Absolut Torr på Apoteket. Absolut torr är en stark antiperspirant för den som svettas mycket och används en gång i veckan. (Skillnaden mellan en deodorant och en antiperspirant är att en deodorant bara döljer svettlukt med parfym, medan en antiperspirant stoppar svettningen, oftast genom att innehålla aluminiumklorid.)
Absolut Torr är för dig som svettas mycket och inte vill ha svettfläckar under armarna. Den är också toppen genom att du slipper oroa dig för deodorantfläckar eftersom du inte behöver använda deo om dagarna. Om du är känslig för parfym och andra ingredienser i deodoranter, så slipper du även detta.

Användning: Vänta minst 2 timmar efter senaste duschen på kvällen, applicera ett tunt lager Absolut torr i en helt torr armhåla (om du är det minsta fuktig så svider det). Nästa morgon duschar du som vanligt. Klart. Gör detta en gång i veckan, tex varje torsdag. Du kommer att vara svettfri och inte behöva applicera någon annan deodorant på en vecka.

Absolut Torr har varit min favorit i flera år, fantastiskt skönt att slippa kladda med deo på mornarna och få fläckar på kläderna, dessutom behöver jag inte oroa mig för svettfläckar. Ibland glömmer jag applicera den i tid, och då börjar jag svettas när några dagar extra har gått, så jag försöker göra det en speciell dag i veckan, så jag inte glömmer. Enda nackdelen är att den svider om man är minsta lilla fuktig när den appliceras, eller om man applicerar ett för tjockt lager, därför väntar jag minst 2 timmar efter kvällsduschen med att applicera den.En flaska Absolut Torr köps på Apoteket för 51 kr och den räcker i minst ett halvår. Första veckan du använder Absolut torr bör du applicera den två gånger, med tre dagars mellanrum, för bästa effekt, sen räcker det med en gång i veckan.

7 comments:

Sara S said...

Jag svär också vid Absolut Torr!

Makeupstuff said...

Sara s, ja visst är den effektiv :) Inte så lyxig kanske, men det är ju så skönt att slippa deo på morgonen och få fläckar på kläderna, och behöva bättra på.

Anonymous said...

Funkar den verkligen även om man duschar varje dag? Man börjar inte lukta om man inte använder deo??

Makeupstuff said...

anonymous, jupp! Hela meningen är att den täpper till svettkörtlarna i en hel vecka. Jag duschar två gånger om dagen och är fräsch och svettfri en hel vecka. De första en-två veckorna kan den täcka lite sämre, innan man hunnit bygga upp ett lager.

Malin said...

hmm... har också använt den men när det sved varenda gång jag skulle applicera, de sista gångerna, la jag av. synd, för den fungerade riktigt bra. har dock hört att man istället kan svettas ut svetten på andra delar av kroppen? ex. ryggen? de känns ju inte så jätteskoj att få en svettfläck där istälet...

Makeupstuff said...

malin, för att det inte ska svida krävs två saker: 1. Armhålan måste vara helt torr, du får inte duscha innan utan måste vänta minst två timmar efter en dusch. 2. Raka inte armhålan den dagen, annars kan den svida i småsår som skapas.

Tyvärr kan den svida ändå ibland, särskilt om man tar för mycket. Jag har haft det problemet ibland, trots att jag uppfyllt båda kraven, hemskt irriterande, eftersom den är så bra.

Makeupstuff said...

malin, det är sant att man börjar svettas på andra ställen istället. Det gäller dock alla antiperspiranter, inte bara den här. Man kan börja svettas på ryggen, mellan brösten, händer eller fötter. Det är en smaksak, jag föredrar att bli lite fuktigare över kroppen, än att få stora synliga fläckar under armarna, eftersom det är där det syns mest. Nervositetssvettning har jag dock inte märkt någon annanstans än under armarna.