Makeup and Stuff

Saturday 16 June 2007

Everyday Minerals rouge/blush



Nu var det dags för en recension av Everyday Minerals blush. Jag har skrivit recensioner av flera av Everyday Minerals produkter tidigare, dem hittar du här.

Färger: Everyday Minerals rouge finns i flera färger. Jag har fyra av deras färger: full storlek Nick nack, som jag köpte oprovad, full storlek Splendid som jag fick som present från EM pga min testimonal jag skickade in, samt provstorlekar på Sunday Brunch och Best Friends. Alla färger nedan är matta, förutom Splendid som har ett skimmer.
Sunday Brunch: "a delicious raspberry sorbet shade that is ideal for all skin types. Just the right matte finish that you can dress up or dress down..." En starkt pigmenterad rosaröd nyans. Den ser ut att vara nästan exakt samma nyans som mitt gamla rouge som är det enda jag använder (Mary Kay Orchid).
Best Friends: "a soft rosy-mauve matte shade that is suited wonderfullly for fair to medium complexions. This is an all-around wearable color..." En brun nyans med svagt rosa underton. Den här ser mörkbrun ut i burken vilket kan avskräcka, men den ger faktiskt snyggt resultat. Jag var tveksam till den här på min ljusa hy, men ett tunt lager som jämnas ut blir rätt snyggt. En aning kall ton.
Nick nack: "A soft all-natural neutral pink that is ideal for Fair to Medium complexions..." En mycket diskret färg, neutral ton och lite rosa-aktig på huden. Snygg.
Splendid: "a beautiful lilac pinky shade with a super-soft platinum shimmer. This is just a super color for those warm summer days..." En lila-rosa färg som är väldigt lila och kall. Är lite tveksam till hur man ska använda den här. Fick den idag och har inte testat den ordentligt än. Lätt skimrande.

Det kan vara lite svårt att bilda sig en uppfattning om färgerna på webben och även att se vilka som är varma, kalla eller neutrala. Det är synd att EM inte har även rougen indelade efter färgtyp som sina foundations.

Konsistens/formula: Konsistensen är bra, ett mycket finmalet puder med jämn färg som är lätt att arbeta med. Detta blush är mycket starkt pigmenterat, särskilt Sunday Brunch och det är lätt att ta för mycket innan man vänjer sig. Börja med ytterst lite och arbeta upp det försiktigt för att undvika påskkärring-looken.

Applicering: Detta rouge är lätt att applicera. Burken är samma typ som de andra, med en ströare som man använder för att skaka ut lite i locket. Det tar lite tid att vänja sig vid att den är så starkt pigmenterad och man kan råka ta lite för mycket i början.

Resultat: Resultatet blir snyggt. Jag är lite osäker på vilka färger av de jag har som egentligen passar mig och har inte hunnit be om en andra åsikt av folk jag litar på än. Blushet sitter hela dagen utan att falla av.

Betyg: En mycket bra produkt, bra konsistens och färgen sitter hela dagen utan att kännas på huden. Betyget blir 6 av 7. Det är svårt att välja en bra rouge-nyans utan att prova på huden eller se produkterna på riktigt. Jag rekommenderar varmt att prova färgern först i en Free Product sample.




På bilden nedan har jag öst på med en ögonskuggepensel, bara för att visa färgerna mot hud, som för tillfället hade ett mycket tunt lager foundation från Mine. Observera att det är väldigt tjocka lager vilket gör att de är mycket snyggare när man har på ett lagom lager och jämnar ut det. Tänk på att min hy är mycket ljus (ljusaste nyansen på foundation i de flesta märken).



Bilder som visar hur de egentligen ser ut, applicerade rätt, på min hy kommer snart.

2 comments:

Anonymous said...

Hej! Jag undrar om du har haft några problem med att beställa från EM. La just en beställning som inte verkar ha gått igenom på min inloggning fast pengarna är dragna från mitt konto. Beröm för en bra blogg!

Makeupstuff said...

bumbii, jag har aldrig haft några problem med EM. Om du har några problem med din beställning, så maila dem! De brukar svara på mail och vara hjälpsamma och trevliga. De fixar säkert om det är några problem.