Makeup and Stuff

Friday 13 July 2007

Highlighter och sotade ögon


Jag fick ett mail med fyra frågor från Sara, här kommer svar på två av dem:

"Vad är highlighter för något?"
En highlighter är en produkt som används för att ljusa upp ett område. Ljusa skuggor förstorar och gör att området framträder mer. Exempel på sätt man kan använda en highlighter:
* Ljus eller vit ögonskugga direkt under ögonbrynen för att öppna ögonen.
* En ljusreflekterande mycket ljus concealer under ögonen för att täcka mörka ringar.
* En ljus concealer eller penna i ögonvrån för att öppna ögat och se piggare ut.
* Ett ljust puder precis ovanför kindbenen för att ge ansiktet mer konturer.

Olika varianter på highlighters är: flytande concealer med ljusreflekterande pigment, pennor, flytande skimmer-highlighters, ljust puder av olika slag.
Nästan alla makeup-märken har minst en highlighter i sitt sortiment, både billiga och dyra. Tänk på att produkter med skimmer i, kan ge konstig resultat på bild, särskilt med blixt, så ska du bli fotograferad är det bättre med en highlighter utan skimmer i, annars kan du få blanka partier under ögonen tex.

"Finns det någon "borste" eller makeup vertyg som man använder sig av när man applicerat kajalpennan under ögonen och vill ha den där sotiga blicken?"
Jupp, man kan använda en så kallad smudger, en liten skumgummi-borste som är perfekt för att sudda skarpa linjer och få en mer sotad linje. De finns att köpa från flera olika märken, finns en billig version på Kicks, finns även gjorda av Smashbox. På bilden visas en från The Body Shop.
Budgettricket är att använda en bomullstops, men en bra smudger är lättare att använda med och ger bättre resultat.

1 comment:

Anonymous said...

Hej! Jag har precis börjat intressera mig för mineralsmink och tycker därför att din blogg är fantastiskt bra (inte bara det som handlar om mineralsmink). Jag gillar dina grundliga och välskrivna recensioner och rena och snygga layout. Det skulle vara fantastiskt fint med en liten sammanfattning av dina absoluta favoriter.