Makeup and Stuff

Thursday 5 July 2007

Bröllopstider: Tips för bruden


Det är bröllopstider, och även om det här kommer lite sent för vissa bröllop, så hoppas jag att tipsen kan komma till nytta för de bröllop som ännu inte varit. Jag gifte mig förra sommaren och det här är mina bästa tips för bruden.

1. Välj sminkningen noga. Det är lätt att falla i klassisk-brud-träsket, med "naturlig" makeup så man ser ut som brudarna på alla magasin, med ljusbrun ögonskugga och ljust läppstift. Fundera på om det är "du" och det är så du vill se ut. Om du alltid har en viss färg, fundera på om den kan fungera till brudsminkningen också.

2. Testa brudsminkningen minst en gång innan bröllopsdagen, helst två. Du vill vara säker på att det är så du vill se ut, och att det håller en hel dag. Om du får din makeup gjord av en makeupartist/frisör/vän, se till att få minst en provsminkning i god tid innan. Testa gärna att använda så mycket som möjligt av sminket, minst foundationen, innan några gånger så du vet att det håller hela dagen.

3. Använd inga nya produkter på minst två veckor innan bröllopet. Gå inte och gör en ny hudbehandling, testa ingen ny ansiktsmask. Du vill inte få en allergisk reaktion eller hudreaktion i form av finnar, rödhet eller orolig hud.

4. Se till att även brudgummen får ett lager löst puder i rätt färg på bröllopsdagen. En hel dag i kostym/frack en varm sommardag får alla att bli svettiga eller feta i hyn. Ni vill inte att han ska se blank ut i hyn på bilderna.

5. Ha en brudtärna eller en god vän som finns tillgänglig för dig hela dagen och som tar hand om och har ansvar för din brudväska. Du vill inte gå runt med en väska hela dagen, du kommer att ha fullt upp med att kramas, kyssas och hålla i brudbuketten.

Mina tips för brudväskan är:
1. Skavsårsplåster.
2. Ett extra par strumpbyxor/stay-ups om du har sådana.
3. Huvudvärkstabletter (och ev mensskydd).
4. Puder, läppstift och annat som kan behöva bättras på.
5. Kreditkort och (avstängd) mobil.
6. Ringarna :)
7. Extra hårnålar om du har en håruppsättning.
8. Säkerhetsnålar, utifall att.

Lycka till!
Tips för gästerna kommer imorgon.

No comments: